< Înapoi la articole

ÎNDRUMARUL MOAȘEI PENTRU ALĂPTARE

ÎNDRUMARUL MOAȘEI PENTRU ALĂPTARE

La cateva zile dupa nastere cand incepe sa se produca laptele, asteapata-te sa-ti simti sanii durerosi daca sunt prea plini, mulge-i manual timp de cateva minute daca s-au angorjat, adica sunt durerosi si nu mai iese lapte deloc, aplica pe ei o compresa umeda si calda daca sunt tensionati, mulge-i manual rimul alaptatului sa nu fie mai mult de 8-12 ori in 24 de ore.

Pentru o pozitie confortabila de alaptare foloseste o perna de alaptare. Ai grija ca in timpul alaptatului sa nu-i fie prea cald bebelusului.

Alaptatul & Berea fara alcool
Berea contine un derivat din drojdie care creste nivelul de prolactina, hormonul care stimuleaza secretia lactata bea un 1 pahar de bere cu 30 minute inaintea alaptatului.

Stimularea lactatiei & Presopunctura
Deasupra sanului, plaseaza degetele intre a3-a si a4-a pereche de coaste, imediat sub clavicula si in linie cu mameloanele poti repeta cat de des.

Stimularea lactatiei & Usturoiul
Usturoiul afecteaza aroma laptelui in mod neplacut pentru bebe studiu efectuat in USA pe un grup de mame care au consumat usturoi cu ½ de ora inainte de alaptare, a dus la concluzia ca bebelusii au supt mai mult lapte si au stat mai mult la san.

Mameloane dureroase & Uleiurile
Compresele reci reduc durerile vit E uleioasa, uleiul de masline, uleiul de arahide, lanolina grabesc videcarea mameloanelor.

Canale galactofore infundate - umflaturi rosii si dureroase & Pieptene
trece peste sani “un pieptene” cu dintii rari pentru ca ajuta la deblocarea canalului infundat comprese calde maseaza sanii sustine sanii cu un sutien.

Mastita sani durerosi si rosii, febra, simptome similare cu ale gripei, semne de infectie la sani provocata de bacteriile care se pot infiltra printre fisurile mamelonare aplica urgent antibiotic consuma lichide nu intrerupe alaptarea.