< Înapoi la articole

PRIMA ORĂ DUPĂ NAȘTERE

PRIMA ORĂ DUPĂ NAȘTERE

Este o ora magica pentru tine si bebelusul tau dupa o nastere naturala, la care nu ai avut nici o interventie medicala care sa perturbeze acest moment sacru din viata ta, pentru care te-ai pregatit timp de 9 luni, emotional si spiritual, dar avand grija si de corpul tau.

Punerea nou nascutului pe piept, imediat dupa expulzia lui, iti va oferi posibilitatea sa ai primele contacte vizuale si olfactive, sa simti atingerea “piele la piele”.

Este prima intalnire in “exterior” dintre tine si bebelus, momentul in care va cunoasteti …dupa cele 9 luni petrecute de el in burtica ta !!!

Datorita hormonilor secretati de corpul tau, la atingerea dintre tine si el, dar

si al punerii lui la san, vei reactiona foarte puternic si vei simti aparitia sentimentului de “maternitate”, de atasament si iubire neconditionata fata de bebelusul tau, sentiment necunoscut tine pana acum.

Corpul tau va reactiona si va fi stimulat sa secrete prolactina si oxitocina, hormonii care te vor ajuta la declansarea secretiei laptelui de “aur”, cum este numit colostrul, primul lapte cu care il vei hrani pe bebelusul tau.

Bebelusul tau va fi foarte activ in aceasta prima ora dupa nastere si va cauta sanul tau, iar tu te vei simti implinita si invadata de noul sentiment pe care-l tatonezi treptat, treptat, in timp ce te uiti uimita la el.